Salzburg

De Oostenrijkse stad Salzburg ligt aan de noordrand van de Alpen, dicht bij de grens met Duitsland. Omringd door meren en bergen, en aan de oevers van de rivier de Salzach, kunnen maar weinig steden het sprookjesachtige decor van Salzburg evenaren.

Er zijn ook maar weinig plaatsen die het muzikale erfgoed van deze stad kunnen evenaren. Salzburg is de geboorteplaats van Wolfgang Amadeus Mozart, en is het decors voor één van de meest geliefde musicals van de cinema, The Sound Of Music.

Wolfgang Amadeus Mozart / Oostenrijks componist, pianist, violist en dirigent 1756-1791

Neem de kabelbaan naar Hohensalzburg, een van de best bewaarde middeleeuwse forten van Europa. Beneden in de oude binnenstad vindt u de kathedraal van Salzburg en het Salzburg Museum. Wandel in de buurt langs de smalle Getreidegasse, een van de mooiste winkelstraten ter wereld.

Vlak bij het oude marktplein, geniet u van 300 jaar koffiebereidingstraditie in Café Tomaselli. Voor klassieke Oostenrijkse gerechten, geserveerd met een kant van Opera, maak je een korte wandeling naar Stiftskeller St. Peter. Bij de Müllner Bräu-brouwerij kunt u rondhangen met bierliefhebbers van over de hele wereld.

Salzburg is lang een stad geweest waar inspiratie geen grenzen kent, vooral als het gaat om zijn paleizen. Op slechts een korte wandeling van het Marionette Theater wacht de grandeur van het Mirabell Paleis en de Tuinen. Terwijl je in de zuidelijke buitenwijken van Salzburg bent, verken je de speelse waterpartijen in Schloss Hellbrunn.

Terwijl Salzburg rijk is aan fonteinen, zijn enkele van de meest indrukwekkende waterpartijen van de stad natuurlijk de Wolfgangsee en de Krimml-waterval. Voor een waterval met een hoogteverschil bezoekt u het kuuroord Bad Gastein, waarvan de watervallen dwars door het hart van de stad bruisen. Neem vanuit de stad de kabelbaan naar de top van de Stubnerkogel en loop over de hoogste hangbrug van Europa.

De regio Salzburg is vol met verrassingen, voordat je naar de stad terugkeert, ga je ondergronds naar de zoutmijn van Hallein. Van de zoutmijnen tot de symfonieën, van de fonteinen tot de watervallen, Salzburg speelt zich af als een levende opera, vol met drama, komedie, intriges en passie.